Ο αγώνας των 10.5Km με υψομετρική 560μ, έχει πάρει το όνομά του από το μοναστήρι της Παναγίας Παντάνασσας, από όπου και περνάει. Είναι ιδανικός για όσους ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα στο ορεινό τρέξιμο.

Τόπος, ημ/νία και ώρα διεξαγωγής

Ο αγώνας για το έτος 2017, θα διεξαχθεί στις 1 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του MILIAS CAMPS VILLAGE στη Γραβιά. Ωρα εκκίνησης του αγώνα των 10.5Km είναι 10:30 το πρωί.

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις του MILIAS CAMPS VILLAGE και ακολουθώντας κοινή πορεία με το μεγάλο αγώνα των 22 χλμ, ανηφορίζει μέσα από μονοπάτι μέχρι τον 1ο σταθμό. Το μέρος αυτό της διαδρομής είναι ιδιαίτερα κουραστικό λόγω της έντονης κλίσης και κινείται σχεδόν συνέχεια σε σκιά, κάτω από δέντρα (πουρνάρια, πλατάνια, έλατα και άλλα). Στη συνέχεια, λίγο μετά το μοναστήρι η διαδρομή στρίβει αριστερά και ακολουθώντας κατηφορικό δασικό χωματόδρομο καταλήγει στο χωριό Μαριολάτα. Διασχίζει το χωριό και ανηφορίζει πάλι για 2 χλμ για να καταλήξει πάνω από το MILIAS CAMPS VILLAGE. Από εκεί, εκτός πλέον μονοπατιού, μπαίνει σε λιβάδια για να τερματίσει στο σημείο από όπου ξεκίνησε.

Σταθμοί ανεφοδιασμού

1ος : Στα 2,1 Κm (υψ. 710μ). Στην πηγή κοντά στο μοναστήρι της Παντάνασσας στη διασταύρωση (μόνο νερό)
2ος : Στα 7,5 Km (υψ. 350μ). Στη Μαριολάτα (πλήρης)

Στους σταθμούς που χαρακτηρίζονται ως πλήρεις θα υπάρχουν εκτός από νερό, αλμυρά, ξηροί καρποί, τσιπς και αναψυκτικά. Οι δρομείς θα πρέπει να φέρνουν τα δικά τους ποτήρια ή παγούρια τα οποία θα γεμίζουν.

Φωτογραφίες, διαδρομή, προφίλ

Κόστος συμμετοχής, πληρωμή

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα είναι 10 ευρώ. Λεπτομέρειες για τον τρόπο πληρωμής θα βρείτε στη δήλωση συμμετοχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή των εφήβων, ηλικίας κάτω των 18, είναι η έγγραφη συγκατάθεση του γονέα, σε δήλωση που θα δοθεί την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία.