Ο αγώνας των 24.5Km με υψομετρική 1550μ, έχει πάρει το όνομά του από το πιο χαρακτηριστικό και όμορφο σημείο της διαδρομής, το πέρασμα από την Μπαρουτοσπηλιά. Πρόκειται για μια μεγάλη εντυπωσιακή σπηλιά που είναι διαμπερής και οι δρομείς την διασχίζουν μπαίνοντας από τη μία είσοδό της για να βγουν από την άλλη. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό ορεινού αγώνα για τα Ελληνικά δεδομένα.

Τόπος, ημ/νία και ώρα διεξαγωγής

Ο αγώνας για το έτος 2017, θα διεξαχθεί στις 1 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του MILIAS CAMPS VILLAGE στη Γραβιά. Ωρα εκκίνησης του αγώνα των 24.5Km είναι 10:00 το πρωί.

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις του MILIAS CAMPS VILLAGE, ανεβαίνει ακολουθώντας μονοπάτια, δασικούς δρόμους αλλά και παρθένο πεδίο μέσα στο δάσος, εκτός μονοπατιού, για να καταλήξει στη κορφή Άη Λιάς (1406μ). Από εκεί, η διαδρομή ακολουθεί την κόψη και κατεβαίνει μέσα από όμορφο πυκνό δάσος μέχρι να συναντήσει και πάλι δασικό δρόμο. Ο δρόμος οδηγεί σε πηγή από όπου η διαδρομή αφήνει το δρόμο και εκτός μονοπατιού πάλι κινείται ανάμεσα στα έλατα σε πεδίο δύσκολο που περιλαμβάνει και πέρασμα από ξερή κοίτη με  βράχια. Στη συνέχεια η ρεματιά στενεύει και οδηγεί στη μεγάλη και εντυπωσιακή σπηλιά, την Μπαρουτοσπηλιά. Οπως προαναφέρθηκε, η σπηλιά αυτή είναι διαμπερής και οι συμμετέχοντες μπαίνουν από τη μία είσοδο και βγαίνουν από την άλλη, για να συνεχίσουν κατεβαίνοντας μία απότομη σάρα και να μπουν σε καλογραμμένο πλέον μονοπάτι, που κατηφορίζει μέχρι το χωριό Μαριολάτα. Από εκεί, λίγα χιλιόμετρα ελαφρά ανηφορικός χωματόδρομος μας οδηγεί πάνω από το σημείο της αφετηρίας. Τερματισμός από μονοπάτι και λιβάδι.


Καταβάστε το GPS track της διαδρομής σε gpx ή σε kml μορφή.


Σταθμοί ανεφοδιασμού

1ος : Στα 2,1 Κm (υψ. 710μ). Στην πηγή κοντά στο μοναστήρι της Παντάνασσας στη διασταύρωση (μόνο νερό)
2ος : Στα 5 Km (υψ. 895μ). Στη διασταύρωση του δρόμου για το μονοπάτι του Άη Λια (πλήρης)
3ος : Στα 7 Κm. Στην κορφή Αη Λιας (υψ. 1406μ). (Μόνο έλεγχος, χωρίς καθόλου προμήθειες)
4ος : Στα 10 Km (υψ.1170μ). Στο χωματόδρομο που καταλήγουμε μετά τον Αη Λια (πλήρης)
5ος : Στα 13 Km. (υψ. 1230μ). Στην Πουρναρόβρυση (πλήρης)
6ος : Στα 15 Km (υψ. 900μ). Στην Μπαρουτοσπηλιά (μόνο έλεγχος, χωρίς καθόλου προμήθειες)
7ος : Στα 19 Km (υψ. 350μ). Στη Μαριολάτα (πλήρης)

Στους σταθμούς που χαρακτηρίζονται ως πλήρεις θα υπάρχουν εκτός από νερό, αλμυρά, ξηροί καρποί, τσιπς και αναψυκτικά. Οι δρομείς θα πρέπει να φέρνουν τα δικά τους ποτήρια ή παγούρια τα οποία θα γεμίζουν.

Φωτογραφίες, διαδρομή, προφίλ

Κόστος συμμετοχής, πληρωμή

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα είναι 15 ευρώ. Λεπτομέρειες για τον τρόπο πληρωμής θα βρείτε στη δήλωση συμμετοχής.